Europa in de storm

Herman Van Rompuy
President  European  Counsel  Emeritus  Professor

 

Donderdag 5 november 2015 om 19.30 uur 

Ten voordele van "De Bezaan"

 

Thermae Palace Oostende

Uitnodiging

Op donderdag 5 november geeft voormalig Europees President Herman Van Rompuy een boeiende lezing over de uitdagingen waar Europa voor staat.

De opbrengst van dit initiatief van Rotary Club Oostende Ter Streep dient ter ondersteuning van het project De Bezaan “inclusief woonproject voor mensen met een beperking” 

Tijdens zijn Voorzitterschap van de Europese Raad, werd Herman Van Rompuy geconfronteerd met een snoeiharde financiële crisis die het voortbestaan van de euro bedreigde. Uit dit “crisisbeleid” weet hij als geen ander lessen te trekken over hoe het nu verder moet met Europa als drager van welvaart voor de volgende generaties. Ook vandaag wordt Europa zwaar op de proef gesteld met onder meer de Griekse schuldencrisis en de ongeziene stroom vluchtelingen die Europa opzoeken als veilige haven. De lezing sluit perfect aan op de hedendaagse actualiteit. Professor Van Rompuy roept op tot meer Europese samenwerking: "De kritiek op Europa, als een ver-van-mijn-bedshow, moeten we counteren. Het is juist door samenwerking dat we met Europa niet in een economische depressie zijn beland. De Europese unie samenhouden moet een absolute prioriteit blijven. Een op zichzelf staande Staat kan nooit een oplossing bieden voor de enorme uitdagingen waar we voor staan.

Europa in de storm

Van Rompuy publishes book on euro crisis years

President European Counsel
Emeritus Professor

De Internationale Karelsprijs Aken voor bijdragen aan de Europese eenwording

De Bezaan

De Bezaan

De Bezaan is het achterste zeil van een zeilschip en dient om bij te sturen. De Bezaan kan je ook niet alleen besturen. Vandaar een mooie symbolische naam om iedere bewoner zijn eigen koers te laten varen en daar waar nodig de stand van de zeilen aan te passen aan de wind.

Vzw Ithaka en Rotaryclub Oostende Ter Streep engageren zich om deze droom waar te maken. Uit deze samenwerking groeide vzw de Bezaan.

De Bezaan in Gistel wordt een appartement voor mensen met een beperking, gewoon in de wijk. Acht appartementen zijn voorbehouden voor mensen met een beperking. In de twee reguliere appartementen zullen mensen wonen als ‘resident’. Dit wordt gezien als een aanwezigheidsfunctie voor de andere bewoners.

Inschrijven

Rotary Oostende Ter Streep verwacht u op donderdag 5 november in het Thermae Palace van Oostende. Via onderstaand formulier kan u de kaarten bestellen aan 35 euro per persoon. Inschrijving gebeurt dmv een overschrijving op onze rekening. U ontvangt via email een bevestiging.

Onderstaande wenst zich in te schrijven. 35 euro per persoon
Dit is een demo-formulier en telt niet als inschrijving.